Skip to main content

Viaplay Premier Sunday

4 september 2024

Analisten Jaap Stam, Peter Schmeichel en Freddie Ljungberg langs het veld tijdens Viaplay Premier Sunday.

De tien Viaplay Premier Sunday uitzendingen worden gepresenteerd door Jules Breach.

Kick-off Viaplay Premier Sunday is zondag 22 september met Manchester City tegen Arsenal.

 

Hilversum, 4 september – Jaap Stam, Peter Schmeichel en Freddie Ljungberg, drie van de grootste Premier League-legendes, maken vanaf zondag 22 september deel uit van het nieuwe internationale voetbalprogramma Viaplay Premier Sunday. Onder leiding van de populaire presentatrice Jules Breach staat het sterrenteam langs het veld bij de belangrijkste wedstrijden van het Premier League-seizoen 2024/2025. Fans kunnen uitkijken naar unieke perspectieven en analyses rondom wedstrijden uit s werelds grootste competitie. Inclusief reacties van de sterspelers en -managers. Viaplay Premier Sunday wordt uitgezonden in Nederland, Scandinavië en Polen.

De kick-off van Viaplay Premier Sunday is op zondag 22 september, als regerend kampioen Manchester City het opneemt tegen haar grootste uitdager Arsenal. In de loop van het seizoen zal het internationale programma 10 keer te zien zijn en de grootste stadions van Engeland bezoeken, waaronder Anfield, Old Trafford, het Etihad en het Emirates stadion.

De internationale line-up van Viaplay Premier Sunday is uniek. Tijdens hun uitzonderlijke carrières bij topclubs in Engeland wonnen Stam, Ljungberg en Schmeichel samen 10 Premier League-titels. Stam en Schmeichel wisten in 1999 ook samen de felbegeerde Treble te winnen.

De nieuwe internationale uitzending is in het Engels en beschikbaar voor Viaplay-kijkers in Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en Polen. Alle Premier Sunday-wedstrijden zijn gewoon voorzien van Nederlands commentaar.

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland: "Viaplay Premier Sunday is een geweldige toevoeging binnen ons Premier League-aanbod. Dankzij de samenwerking van alle Viaplay-landen krijgen we nog meer toegang tot de internationale sterren van de Premier League. Hiermee volgen we onze internationale filosofie die we al sinds 2022 succesvol toepassen tijdens de Formule 1-uitzendingen.”

Jaap Stam: "De Premier League is veruit de meest spannende voetbalcompetitie ter wereld. De succesverhalen en dramas volgen elkaar week na week op en worden elk jaar alleen maar intenser en boeiender. Viaplay Premier Sunday is voor fans de beste plek om dit te volgen.”

Freddie Ljungberg: "Het is geweldig om eindelijk eens in hetzelfde team te zitten als Peter en Jaap. Daar gaan we een hoop plezier aan beleven. Ik denk dat de Premier League dit seizoen extreem spannend gaat worden. Elke wedstrijd ligt open, en het niveau van het spel isongelooflijk hoog. Mijn oude club Arsenal kan de titel winnen, maar de onderlinge verschillen zijn zo klein dat je nooit helemaal zeker weet wat er gaat gebeuren. Verwacht het onverwachte!”

Peter Schmeichel: "Het samenbrengen van talenten en technologie in één studio voor meerdere landen is een innovatieve stap. De live-sportervaring op Viaplay is al ongeëvenaard, en ik kijk ernaar uit om samen met Jules, Jaap en Freddie de lat nog hoger te leggen."

Jules Breach: "Er gaat niets boven langs de lijn staan, midden in de actie. Met Viaplay Premier Sunday brengen we de competitie tot leven voor de gepassioneerde fans in de markten van Viaplay. De grootste helden uit de Premier League zullen aanschuiven bij ons aan de rand van het veld. Ons doel is om unieke inzichten en persoonlijke ervaringen van onze experts te delen, en er vooral ook heel veel plezier in te hebben."

Naast Premier League, Formule 1 en PDC Darts is Viaplay ook de thuisbasis van Bundesliga voetbal, EFL Championship voetbal, de Carabao Cup, IHF WK Handbal, Hoofdklasse Hockey, Enfusion en meer. Ook brengt Viaplay regelmatig exclusieve sportdocumentaires uit, zoals de driedelige serie 'Max Verstappen - Off the Beaten Track' en Cody Gakpo ‘Psalm 20:4’.

Noot voor de redactie Viaplay Group AB (publ) is een internationale entertainmentprovider. Streamingdienst Viaplay is beschikbaar in alle Scandinavische landen, Nederland en Polen. Ook is ons Viaplay Select branded-content concept toegevoegd aan partnerplatforms over de hele wereld. Onze tv-zenders zijn beschikbaar in de meeste markten waar we actief zijn, net als radiostations in Noorwegen en Zweden. Onze getalenteerde mensen delen een passie en een duidelijke missie om miljoenen mensen te vermaken met ons unieke aanbod van lokaal relevante storytelling, dat premium live sport, films, series en muziek omvat. Ons doel is om ons bedrijf winstgevend en verantwoord te laten groeien en duurzame waarde te leveren voor al onze belanghebbenden. Viaplay Group is genoteerd aan Nasdaq Stockholm ('VPLAY B').